Confidentialitate

Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental Progal Safety, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele Dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadru legal îl reprezintă transparența, am pregătit aceasta pagina prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele Dumneavoastră cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru (www.progal.ro).

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

 Cine suntem și cum ne puteți contacta:

Progal Safety este denumirea comercială a SC Progal Safety SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social Bucuresti, sector 2, Str. Intrarea Monahului, Nr. 4, telefon: 0745 135 895 / 0769 640 433, adresa de e-mail: office@progal.ro (în continuare "Progal Safety", “Progal” sau "Noi"). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele Dumneavoastră cu caracter personal.

 Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm?

În general, colectăm datele cu caracter personal direct de la Dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la Dumneavoastră astfel:

Când vă creați un cont Progal sau cand generati o comanda, ne transmiteți: adresa de e-mail, numele și prenumele;

Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum: produsul dorit, numele si prenumele (denumirea societatii), adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul Dumneavoastră în timpul vizitării site-ului nostru web pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului Dumneavoastră. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Pe site-ul nostru web putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

 Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării?

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri: 

Pentru prestarea serviciilor Progal Safety în beneficiul Dumneavoastră 

Acest scop general poate include, după caz, următoarele: 

  • crearea și administrarea contului în cadrul site-ului progal.ro;
  • prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
  • solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  • returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale; 

Prelucrarea datelor Dumneavoastră pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între Progal și Dumneavoastră. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul Dumneavoastră de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile Dumneavoastră fundamentale să nu fie afectate.

Pentru marketing

Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru Dumneavoastră, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților Dumneavoastră și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale și nu vă afectează similar într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul Dumneavoastră prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

  • modificarea setărilor din contul de client;
  • accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi;
  • prin contactarea Progal Safety folosind detaliile de contact descrise mai sus. 

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la Dumneavoastră pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile Dumneavoastră fundamentale să nu fie afectate.

Ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor Dumneavoastră cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii in cel mai scurt timp.

Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

  • măsuri de protecție a site-ului web față de atacuri cibernetice:
  • măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
  • măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

 Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile Dumneavoastră fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale  cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.

 Cât timp păstrăm datele Dumneavoastră cu caracter personal?

 Ca regulă generală, vom stoca datele Dumneavoastră cu caracter personal cât timp aveți un cont pe site-ul www.progal.ro. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

 Cui transmitem datele Dumneavoastră cu caracter personal?

 După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale Dumneavoastră următoarelor categorii de destinatari:

  • furnizorilor de servicii de curierat (date pentru a putea livra comanda)
  • furnizorilor de servicii de plată/bancare (date pentru a putea plati cu cardul)
  • servicii de facturare (datele necesare pentru a putea emite facturi) 

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele Dumneavoastră de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia. 

Cum protejăm securitatea datelor Dumneavoastră cu caracter personal?

 Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele Dumneavoastră cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 Ce drepturi aveți?

 Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele Dumneavoastră, corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor Dumneavoastră cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor Dumneavoastră cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor Dumneavoastră și dreptul la portabilitatea datelor.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

Identitate

Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile Dumneavoastră cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului Progal. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii Dumneavoastră.

Onorarii

 Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele Dumneavoastră cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea Dumneavoastră de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe. Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.

Durata de răspuns

 Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o saptamana, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum 30 de zile. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea Dumneavoastră.

Drepturile terțelor părți

 Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

Drepturi vizate:

Accesul - ne puteți cere să: 

  • confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal

-      să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;

  • să vă oferim alte informații despre datele Dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele Dumneavoastră, în măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare

Rectificarea - ne puteți cere să:

  • rectificăm sau să completăm datele Dumneavoastră cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

Ștergerea datelor - ne puteți cere să:

  • vă ștergem datele cu caracter personal 

Acestea pot fi sterse numai in cazul in care:

  • nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
  • v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ);
  • dați curs unui drept legal de a vă opune;
  • acestea au fost prelucrate ilegal;
  • ne revine o obligație legală în acest sens.

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării de ștergere a datelor Dumneavoastră cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor cu caracter personal este necesară pentru:

  • respectarea unei obligații legale
  • constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. 

Restricționarea prelucrării datelor - ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

  • acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora;
  • prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse;
  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar Dumneavoastră aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță;
  • v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.

Putem continua să folosim datele Dumneavoastră cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, doar în cazul în care avem consimțământul Dumneavoastră. 

Plângeri

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor Dumneavoastră cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40 318 059 211 sau +40 318 059 212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro 

Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment Responsabilul Progal Safety cu protecția datelor prin transmiterea solicitarii Dumneavoastră prin oricare dintre urmatoarele modalitati:

  • prin e-mail la adresa: office@progal.ro
  • prin poștă sau curier la adresa: Bucuresti, sector 2, str. Intrarea Monahului, nr. 4

PROTECTIA DATELOR ESTE PRIORITARA PENTRU NOI, ASA CA, VOM REZOLVA FIECARE SESIZARE INTR-UN TERMEN SCURT SI INTR-UN MOD AMIABIL.

Liquid error: Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid